Ābolu un pīlādžu džems

Ābolu un pīlādžu džems
Foto: liveinternet.ru

Sastāvdaļas

  • 3 kg ābolu
  • 2 kg pīlādžu masas
  • 0,5 l ābolu mizu novārījuma
  • 2 kg cukura

Pagatavošana

  1. Nogatavojušās, sarkanas pīlādžu ogas izlasa, nomazgā un pārlej ar verdošu ūdeni, ļauj 3-4 stundas stāvēt.
  2. Tad pīlādžu ogām nolej ūdeni un ogas katlā savāra.
  3. Karstu biezeni izberž caur sietu vai augļu spiedi un iegūst pīlādžu masu bez sēklām un mizām.
  4. Ābolus nomazgā, nomizo, sagriež šķēlēs.
  5. No ābolu mizām un serdēm pagatavo ābolu mizu novārījumu.
  6. Svaigas mizas un serdes pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai ūdens pārklātu tās, un 10 minūtes vāra, tad atstāj 12 stundas, pēc tam novārījumu izkāš.
  7. Katlā ielej mizu novārījumu, cukuru un iegūto pīlādžu masu, visu vāra 20-30 minūtes, tad pievieno pusi no sagatavotajiem āboliem un vārīšanu turpina.
  8. Kad ābolu šķēles daļēji izjukušas, pievieno atlikušos ābolus un vāra, kamēr tie palikuši caurspīdīgi, bet vēl nav izjukuši.
  9. Karstu džemu sapilda izkarsētās burkās un noslēdz ar plastmasas vāciņiem.

Padoms
Džems ir ar daļēji izjukušām ābolu šķēlēm, patīkamu pīlādžu garšu un spēcīgu oranžu krāsu.
Ābolu un pīlādžu džemu lieto pie putnu un medījumu gaļas kā salātus.

 

 

,,

eye Šī recepte skatīta: 1544 reizes
 

Jaunākās receptes