Arbūzu mizu ievārījums

Arbūzu mizu ievārījums
Foto: webspoon.ru

Sastāvdaļas

  • Arbūzu mizas
  • cukurs
  • citronskābe
  • vanilīns

Pagatavošana

  1. Ievārījumam vislabākie ir arbūzi ar biezām mizām.
  2. Arbūzu mizai atdala pašu ārējo kārtu.
  3. Pārējo mizas daļu sagriež kubiņos un 3-10 minūtes plaucē verdošā ūdenī, kamēr tie izmirkst.
  4. Pēc tam vāra sīrupā (1 l litru sīrupa pagatavo no 1 kg cukura un 0,35 l ūdens).
  5. Vārīt var vienā vai divos paņēmienos.
  6. Sīrupam pieliek 2-3 g citronskābes.
  7. Vārīšanas beigās ieteicams piebērt vēl glāzi cukura uz 1 l sīrupa un pēc garšas vanilīnu.
  8. Gatavā ievārījumā arbūzu mizu gabaliņiem jābūt dzidriem.
  9. Uz 1 kg mizu vajag 1,2 kg cukura.
 

,,

eye Šī recepte skatīta: 3441 reizes
 

Jaunākās receptes