Augļu siers

Augļu siers
Foto: erinsdckitchen.wordpress.com

Sastāvdaļas

  • 1,3 kg ābolu masas
  • 0,6 kg cukura
  • 0,3 kg medus

Pagatavošana

  1. Par augļu sieru sauc apžāvētu marmelādi, kas pēc formas izveidota kā ķimeņu siers.
  2. Lai masa sarecētu, jālieto piemēroti āboli, vismaz vienai daļai ābolu jābūt zaļiem.
  3. Iegūto ābolu biezeni vāra kā parasto marmelādi, tikai tas jāvāra biezāks.
  4. No dotās receptes iznāk vidēji liels 1,7 kg smags siers.
  5. Augļu sieram medu pievieno pašās beigās, pirms marmelāde ir gatava. Medus sieram piedod graudainu struktūru un medus garšu.
  6. Vairāk medus, kā dots receptē, nevar likt, jo siers paliek šķidrāks un medus sūcas cauri drānai, sieru formējot.
  7. No garšvielām var lietot kanēli, krustnagliņas, ingveru u. c.
  8. Garšvielas iesien marlē un vāra masā, beigās tās izņem.
  9. Var pievienot sakapātus riekstu kodolus.
  10. Gatavu, vēl siltu siera masu salej mitrā dubultā marlē un sasien kā ķimeņu sieru, rūpīgi izlīdzinot marles krokas.
  11. Virsū uzliek nelielu slogu un jauj sacietēt.
  12. Kad siers sacietējis, noņem marli un viegli apžāvē cepeškrāsnī.
  13. Uzglabā iesaiņotu pergamenta papīrā sausā, vēsā vietā.

Padoms
Šādu sieru var lietot uz sviestmaizēm un kā saldumus likt uz deserta galda, sagriežot glītās šķēlēs.

 

,,

eye Šī recepte skatīta: 783 reizes
 

Jaunākās receptes