Aveņu ievārījums

Aveņu ievārījums
Foto: driscolls.com

Sastāvdaļas

  • 1 l aveņu
  • ¾ glāzes ūdens
  • 1 kg cukura
  • šņabis – pēc vajadzības

Pagatavošana

  1. Labas, veselas avenes izlasa, saber lēzenā traukā kārtām ar cukuru un aplaista ar šņabi, lai ogas būtu stingrākas un vāroties nejuktu.
  2. Atstāj 12-24 st. vēsā vietā.
  3. Pēc tam nolej no ogām radušos sulu, to izkāš un ievārījumu katlā ievāra sīrupā.
  4. Šajā sīrupā liek pa daļām vārīties iecukurotās ogas un uz lēnas uguns vāra, līdz ogas kļūst tumšākas, it kā caurspīdīgākas.
  5. Pa vārīšanās laiku ievārījumam nosmeļ visas virsū radušās putas.
  6. Gatavās ogas ar putu karoti izņem no sīrupa un novieto uz lēzena trauka plānā kārtā.
  7. Kad visas ogas tādā veidā izvārītas un sīrups ievārīts līdz vajadzīgam biezumam, savieno sīrupu ar ogām, atdzesē un aukstu sapilda labi iztīrītās stikla burkās.
  8. Burkas aizvāko.
 

,,

eye Šī recepte skatīta: 734 reizes
 

Jaunākās receptes