Aveņu kokteilis

Aveņu kokteilis
Foto: digginfood.com

Sastāvdaļas

  • 400 g aveņu ogu
  • 500 g cukura
  • 250 g ūdens
  • 500 g sausā vīna

Pagatavošana

  1. Skaistas aveņu ogas pārlasa, pārkaisa ar pusi no dotā cukura daudzuma un ļauj vēsā vietā 3-4 stundas stāvēt.
  2. No atlikušā cukura (250 g) vāra sīrupu un karstu pārlej iecukurotām avenēm, ļauj atdzist.
  3. Beigās pievieno sauso vīnu un pilda dezinficētās pudelēs vai burkās.
  4. Pudeles aiztaisa ar novārītiem aizbāžņiem, burkām uzliek plastmasas vāciņus un pasterizē 80 °C temperatūrā: 0,5 litru traukus – 10 minūtes, litra traukus – 15 minūtes.
  5. Pēc pasterizēšanas traukus noslēdz un atdzesē.
 

,,

eye Šī recepte skatīta: 425 reizes
 

Jaunākās receptes