Aveņu kompots

Aveņu kompots
Foto: felicity.fmbb.ru

Sastāvdaļas

  • 2 kg aveņu
  • 600-800 g cukura
  • 1 l ūdens

Pagatavošana

  1. Ogas pārkaisa ar cukuru un ļauj stāvēt aukstā vietā tikai 1-2 stundas.
  2. No ogām atdala augļu kātiņu līdz ar augļa pamatni.
  3. Ja ogas bojājuši aveņu vaboles kāpuri, tās pārlej ar aukstu ūdeni, kuram uz litru ūdens pievienota tējkarote sāls. Aveņu vaboles kāpuri izlien no ogām, uzpeld virspusē, un tos ar putu karoti nosmeļ.
  4. Pēc tam ūdeni nolej, ogas nosusina uz sieta un pārlej ar cukura sīrupu vai pārkaisa ar cukuru.
  5. Tad uzmanīgi ar ēdamkaroti iecukurotās ogas sapilda izkarsētā burkā, atlikušo sulu ar cukuru uzkarsē līdz 90°C temperatūrai, izkāš caur dubultu marli un pārlej ogām.
  6. Burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu, pievalcē un liek 50 grādu siltā ūdenī.
  7. Pasterizē 80 °C temperatūrā: 0,5 litru burkas – 15 minūtes, litra burkas – 20 minūtes.
  8. Pēc tam burkas izceļ no ūdens, aizvalcē un apgāztas ar vāciņu uz leju patur 1 stundu.

Padoms
Labu aromātisku kompotu iegūst arī no meža avenēm.
Dārza un meža avenes skalo ūdenī izņēmuma gadījumā, kad tās ir ļoti netīras.
Aveņu kompotu var gatavot līdzīgi zemeņu kompotam pēc visiem trim paņēmieniem (skatīt iepriekš)
www.konservesana-marinesana.lv/zemenu-kompots/

 

,

eye Šī recepte skatīta: 702 reizes
 

Jaunākās receptes