Aveņu liķieris

Aveņu liķieris
Foto: smachno.ua

Sastāvdaļas

  • 2,5 kg aveņu
  • 2 kg cukura
  • 1 l ūdens
  • 1 l degvīna

Pagatavošana

  1. Katliņā ielej ūdeni, ieber cukuru un notīrītas avenes, visu uzvāra un atdzesē.
  2. Masu salej stikla burkā, pārklāj ar dubultu marli un siltā telpā vai saulē (uz loga) tur 12 dienas, kamēr cukurs izšķīdis un sīrups kļuvis dzidrs.
  3. Tad sīrupu uzmanīgi nofiltrē caur dubultu marli, pielej degvīnu, izmaisa un sapilda pudelēs.
  4. Ar novārītiem aizbāžņiem pudeles aiztaisa.
  5. Uzglabā vēsā vietā.

Padoms
Šādi liķieri var gatavot arī no dārza un meža zemenēm.

 

 

,,

eye Šī recepte skatīta: 2194 reizes
 

Jaunākās receptes