Ceptu zivju marinādes

Ceptu zivju marinādes
Foto: lakomkam.ru

Sastāvdaļas

  • Zivis
  • etiķis
  • garšvielas

Pagatavošana

  1. Ceptu zivju marinādes gatavo no dažādām zivīm.
  2. Tām izņem iekšas, nogriež galvas, notīra zvīņas utt.
  3. Lielās zivis sālīšanai sagriež gabalos, bet sīkās zivis sāla veselas.
  4. Pēc tam zivis nedaudz apžāvē, apviļā miltos un 8-15 minūtes cep uz pannas augu eļļā: saulespuķu, sojas u. c.
  5. Augu eļļai var pievienot taukus.
  6. Cept zivis tikai taukos nav vēlams, jo atdziestot tās kļūst ļoti trauslas, bet virspusē pārklājas ar sacietējušiem taukiem, kas rada nepatīkamu izskatu.
  7. Ceptās zivis sakārto stikla burkās un pārlej ar etiķa un garšvielu uzlējumu.
  8. Tā var marinēt salakas, samus, kā arī citas sīkās un lielās zivis, piemēram, stores.
  9. Uzglabāt var vēsā vietā ne ilgāk par 2-3 diennaktīm.

Padoms
Garšas uzlabošanai visos gadījumos garšvielu maisījumam pieber nedaudz cukura, tad zivis ir arī mīkstākas.

 

,,

eye Šī recepte skatīta: 2856 reizes
 

Jaunākās receptes