Pagatavošana
- Galda bietes nomazgā un novāra. Novārītajām bietēm vēl jābūt nedaudz cietām.
- Tad bietes nomizo un sagriež gabaliņos ar robaino dārzeņu nazi.
- Izlasītas lielās upeņu ogas (mazās izmanto citiem konserviem) noskalo un uz sieta notecina.
- Sagatavotas bietes samaisa ar upeņu ogām un sapilda burkā stingri, burku sakratot.
- Ar karstu marinādi pārlej salātus un liek pasterizē 85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 15 minūtes, litra burkas – 20 minūtes.
- Tālāk, kā parasti, burkas aizvalcē un atdzesē.
Padoms
Šādiem salātiem ir augsta diētiskā vērtība, un tie ir ļoti garšīgi.
Pasniedz pie gaļas ēdieniem.
Etiķa vietā var lietot 10-12 g citronskābes.