Galda biešu un upeņu salāti

Galda biešu un upeņu salāti
Foto: homestaff.me

Sastāvdaļas

  • 800 g galda biešu
  • 200 g upeņu ogu

Marinādei:

  • 1 litrs ūdens
  • 8 krustnagliņas
  • 12 smaržīgie pipari
  • 60 g cukura
  • 10 g sāls
  • 7-8 ēdamkarotes 9% etiķa

Pagatavošana

  1. Galda bietes nomazgā un novāra. Novārītajām bietēm vēl jābūt nedaudz cietām.
  2. Tad bietes nomizo un sagriež gabaliņos ar robaino dārzeņu nazi.
  3. Izlasītas lielās upeņu ogas (mazās izmanto citiem konserviem) noskalo un uz sieta notecina.
  4. Sagatavotas bietes samaisa ar upeņu ogām un sapilda burkā stingri, burku sakratot.
  5. Ar karstu marinādi pārlej salātus un liek pasterizē 85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 15 minūtes, litra burkas – 20 minūtes.
  6. Tālāk, kā parasti, burkas aizvalcē un atdzesē.

Padoms
Šādiem salātiem ir augsta diētiskā vērtība, un tie ir ļoti garšīgi.
Pasniedz pie gaļas ēdieniem.
Etiķa vietā var lietot 10-12 g citronskābes.

 

,,

eye Šī recepte skatīta: 646 reizes
 

Jaunākās receptes