Garšīgais kvass

Garšīgais kvass
Foto: hh.com.ua

Sastāvdaļas

  • 3 l laba rudzu iesala
  • 3 l rupja rudzu iesala
  • 3 l smalka miežu iesala
  • 800 g rudzu miltu
  • raugs
  • cukurs

Pagatavošana

  1. 3 l laba rudzu iesala, tikpat daudz rupja rudzu iesala, 3 l smalka miežu iesala un 800 g rudzu miltu iejauc verdošā ūdenī, lai iznāktu bieza mīkla, kuru pēc tam ieliek lielā māla podā un atstāj pa nakti krāsnī.
  2. Tad mīklu ieliek kublā, atšķaida līdz pabiezas putras konsistencei ar ūdeni, pievieno piparmētras un kublu 24 stundas tur apsegtu.
  3. Otrā dienā pievieno 200 g sausā rauga, 100 g rudzu miltu, 100 g kviešu miltu un 400 g smalkā cukura.
  4. Visu labi izmaisa un ļauj 1-2 stundas pastāvēt.
  5. Pēc tam kvasu atšķaida ar 10 spaiņiem auksta ūdens, kuru pielej nelielām porcijām, katru reizi krietni izmaisot un kublu labi nosedzot, lai turpinātos rūgšana.
  6. Visu šo ūdens daudzumu var pievienot 2 dienu laikā, pēc tam ļauj kvasam vēl vienu dienu stāvēt.
  7. Pa šo laiku biezumi vispirms uzpeld augšā, bet pēc tam nogrimst dibenā, un kvass kļūst tīrs.
  8. Ja pa šo laiku kvass nav pietiekami norūdzis, tam jāļauj vēl pastāvēt, bet pēc tam to salej pudelēs vai muciņās.
 

,,

eye Šī recepte skatīta: 531 reizes
 

Jaunākās receptes