Kazeņu želeja ar āboliem

Kazeņu želeja ar āboliem

Sastāvdaļas

 

Sastāvdaļas apm. astoņām 1/4 l tilpuma burkām:

  1. 1 kg kazeņu
  2. 2 skābi āboli (notīrītā veidā apm. 250 g)
  3. 1 citrona sula
  4. 1 kg želejas cukura

Pagatavošana

  1. Kazenes noskalo un notecina.
  2. Uzlej ¼ l ūdens un uzvāra.
  3. Vāra apm. 4 minūtes, līdz bagātīgi rodas sula.
  4. Visu izspiež caur marli.
  5. Izmēra sulas daudzumu.
  6. Vajadzētu būt apm. 3/4 l.
  7. Ja sulas ir mazāk, to papildina ar ūdeni.
  8. Ābolus nomizo, sadala četrās daļās un izņem serdi.
  9. Tad sagriež nelielos, četrstūrainos gabaliņos un sajauc ar citronu sulu.
  10. Katlā sajauc kazeņu sulu un ābolus ar želejas cukuru un maisot karsē, līdz sāk vārīties.
  11. Vāra vidējā karstumā 3 minūtes.
  12. Pārbauda recēšanu.
  13. Karstu želeju pilda ar karstu ūdeni izskalotās burkās.
  14. Burkas tūlīt aizvāko.

Padoms:

Želeju vienmēr gatavo no augļu vai ogu sulas. Var izmantot arī veikalā pirktu sulu, ja tā nav dzidrināta vai saldināta.

Uzglabāšanas laiks: aptuveni 1 gads.

 

,,

eye Šī recepte skatīta: 434 reizes
 

Jaunākās receptes