Kazeņu želeja ar āboliem
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. astoņām 1/4 l tilpuma burkām:
- 1 kg kazeņu
- 2 skābi āboli (notīrītā veidā apm. 250 g)
- 1 citrona sula
- 1 kg želejas cukura
Pagatavošana
- Kazenes noskalo un notecina.
- Uzlej ¼ l ūdens un uzvāra.
- Vāra apm. 4 minūtes, līdz bagātīgi rodas sula.
- Visu izspiež caur marli.
- Izmēra sulas daudzumu.
- Vajadzētu būt apm. 3/4 l.
- Ja sulas ir mazāk, to papildina ar ūdeni.
- Ābolus nomizo, sadala četrās daļās un izņem serdi.
- Tad sagriež nelielos, četrstūrainos gabaliņos un sajauc ar citronu sulu.
- Katlā sajauc kazeņu sulu un ābolus ar želejas cukuru un maisot karsē, līdz sāk vārīties.
- Vāra vidējā karstumā 3 minūtes.
- Pārbauda recēšanu.
- Karstu želeju pilda ar karstu ūdeni izskalotās burkās.
- Burkas tūlīt aizvāko.
Padoms:
Želeju vienmēr gatavo no augļu vai ogu sulas. Var izmantot arī veikalā pirktu sulu, ja tā nav dzidrināta vai saldināta.
Uzglabāšanas laiks: aptuveni 1 gads.
āboli,citrona sula,kazenes
Šī recepte skatīta: 434 reizes