Ķiršu liķieris

Ķiršu liķieris
Foto: roxyskitchen.com

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķiršu
  • 0,5 kg cukura
  • 350 g degvīna
  • kanēlis
  • muskatrieksts
  • vanilīna cukurs

Pagatavošana

  1. Gatavus ķiršus noskalo, izņem kauliņus un saber stikla burkā, virsū uzkaisa cukuru, garšvielas, pārsedz ar plastmasas vāciņu un novieto siltā telpā saulē.
  2. Trauku ar ķiršiem tur 10 dienas, tad uzlej degvīnu, izmaisa un vēl četras nedēļas ļauj stāvēt, kamēr liķieris kļūst dzidrs.
  3. Pēc tam liķieri uzmanīgi izfiltrē un sapilda dezinficētās pudelēs.
  4. Pudeles aiztaisa ar novārītiem aizbāžņiem un aizlako.
  5. Šāds ķiršu liķieris ir dzidrs un aromātisks.
 

,,

eye Šī recepte skatīta: 2702 reizes
 

Jaunākās receptes