Mazsālīts gaļas mīkstums

Mazsālīts gaļas mīkstums
Foto: weber.com

Sastāvdaļas

  • Liellopu gaļa
  • sāls
  • cukurs
  • salpetris
  • lauru lapas
  • smaržīgo piparu graudi

Pagatavošana

  1. No liellopu gaļas var izgatavot ļoti garšīgas delikateses.
  2. Šim nolūkam noder muguras un krūšu gabali, kurus ļoti rūpīgi atbrīvo no kauliem.
  3. Lieto vienīgi sauso sālīšanu ar mazāku sāls daudzumu.
  4. Sāls un salpetra maisījumu ņem svara attiecībās: 175 g vārāmā sāls, 65 g cukura un 12 g salpetra; maisījuma kopējais daudzums – 250 g, t.i., 1 glāze uz 5 kg gaļas.
  5. Gaļas gabalus ieberzē ar maisījumu un liek sagatavotajā traukā ne vairāk kā 3-4 kārtās.
  6. Katru kārtu vēl pārkaisa ar sālāmo maisījumu.
  7. Starp gaļas kārtām ieliek pa 3-4 lauru lapām un 7 smaržīgo piparu graudiem.
  8. Virsū liek dēlīšus un slogu.
  9. Šādi sagatavotam gaļas mīkstumam ļauj sālīties 2 nedēļas, uzglabājot to vēsā vietā.
  10. Pēc tam tas derīgs dažādu kulinārijas izstrādājumu pagatavošanai.
 

,,

eye Šī recepte skatīta: 1473 reizes
 

Jaunākās receptes