Medījumu marinēšana

Medījumu marinēšana
Foto: nezabudkin.pp.ua

Sastāvdaļas

  • Gaļa
  • etiķis
  • garšvielas
  • cukura
  • sāls

Pagatavošana

  1. Medījumus, kā arī mājputnus marinējot, iespējams gaļu ne vien ilgāk uzglabāt, bet arī iegūt produktus ar pavisam jaunām garšas īpašībām.
  2. Marinādes uzlējumu gatavo no etiķa, garšvielām (kanēļa, krustnagliņām, pipariem u. c.), cukura un sāls.
  3. 1 litrā auksta ūdens izšķīdina 50 g cukura, 80 g sāls, pieliek 3-5 lauru lapas, 40 graudus piparu, 5-8 krustnagliņas, gabaliņu kanēļa mizas un pēc tam visu sakarsē līdz viršanai.
  4. Uzvārīšanās momentā pielej 1/2 glāzes etiķa esences un 1-2 minūtes pavāra; tad katlu noņem no uguns.
  5. Medījumus izķidā, izņem iekšas un apcep uz iesma vai cepeškrāsnī, visu laiku raugoties, lai neapdeg, jo tad gaļa būs rūgta.
  6. Vēl karstu, neatdzisušu medījumu ievieto traukā, vislabāk stikla burkā, un pārlej ar siltu marinādes uzlējumu.
  7. Virsū marinādei var uzliet kārtiņu augu eļļas.
  8. Sīkos medījumus traukā var likt veselus, bet lielākie jāsagriež gabalos.
  9. Trauku blīvi noslēdz ar vāciņu (tā malas ieteicams noziest ar mīklu); ja nav vāciņa, var pārsiet ar pergamenta papīru.
  10. Uzglabā aukstā vietā, piemēram, pagrabā.
 

,,

eye Šī recepte skatīta: 3782 reizes
 

Jaunākās receptes