Vēl nepilnīgi nogatavojušās melones nomizo, izņem sēklas, sagriež gabaliņos, ieliek verdošā ūdenī un uzvāra, pēc tam atdzesē aukstā ūdenī, ieliek bļodā un apslacina ar degvīnu.
Pēc 1/4-1/2 stundas meloņu gabaliņus ieliek sīrupā, kas savārīts no 2 kg cukura un 3/4 litra ūdens (uz 1 kg meloņu), un vāra uz lēnas uguns, kamēr gabaliņi kļūst caurspīdīgi.
Otrais paņēmiens
Nogatavojušās, bet vēl stingras melones nomizo, sagriež 1 cm garos gabaliņos, applaucē, atdzesē aukstā ūdenī un uzliek uz sieta, lai ūdens notek.
Tad meloņu gabaliņus aplej ar sīrupu, kas sagatavots no 275 g cukura (uz 400 g meloņu), glāzes ūdens, 2-3 krustnagliņām, kanēļa mizas gabaliņa un apmēram 2 glāzēm laba vīna etiķa (pirms uzliešanas melonēm garšvielas no sīrupa izņem).
Pēc 24 stundām sīrupu nolej, ietvaicē un karstu atkal uzlej melonēm.
Pēc 2-3 dienām melones sīrupā liek uz uguns un ļauj pāris reižu uzvārīties.
Tad melones izņem un saliek bļodā, bet sīrupu savāra stipri biezāku un atkal uzlej melonēm.
Pēc 3-4 dienām sīrupu atkal nolej, ietvaicē un pārlej burkās iepildītajām melonēm.
Ja pēc dažām dienām sīrups kļūst ļoti šķidrs, to nolej, atkal savāra un uzlej melonēm.