Meloņu ievārījums

Meloņu ievārījums
Foto: texasjellymaking.wordpress.com

Sastāvdaļas

  • Melones
  • cukurs

Pagatavošana

Pirmais paņēmiens

  1. Vēl nepilnīgi nogatavojušās melones nomizo, izņem sēklas, sagriež gabaliņos, ieliek verdošā ūdenī un uzvāra, pēc tam atdzesē aukstā ūdenī, ieliek bļodā un apslacina ar degvīnu.
  2. Pēc 1/4-1/2 stundas meloņu gabaliņus ieliek sīrupā, kas savārīts no 2 kg cukura un 3/4 litra ūdens (uz 1 kg meloņu), un vāra uz lēnas uguns, kamēr gabaliņi kļūst caurspīdīgi.

Otrais paņēmiens

  1. Nogatavojušās, bet vēl stingras melones nomizo, sagriež 1 cm garos gabaliņos, applaucē, atdzesē aukstā ūdenī un uzliek uz sieta, lai ūdens notek.
  2. Tad meloņu gabaliņus aplej ar sīrupu, kas sagatavots no 275 g cukura (uz 400 g meloņu), glāzes ūdens, 2-3 krustnagliņām, kanēļa mizas gabaliņa un apmēram 2 glāzēm laba vīna etiķa (pirms uzliešanas melonēm garšvielas no sīrupa izņem).
  3. Pēc 24 stundām sīrupu nolej, ietvaicē un karstu atkal uzlej melonēm.
  4. Pēc 2-3 dienām melones sīrupā liek uz uguns un ļauj pāris reižu uzvārīties.
  5. Tad melones izņem un saliek bļodā, bet sīrupu savāra stipri biezāku un atkal uzlej melonēm.
  6. Pēc 3-4 dienām sīrupu atkal nolej, ietvaicē un pārlej burkās iepildītajām melonēm.
  7. Ja pēc dažām dienām sīrups kļūst ļoti šķidrs, to nolej, atkal savāra un uzlej melonēm.

Padoms
Vīna etiķa piedeva pastiprina meloņu garšu.

 

,

eye Šī recepte skatīta: 961 reizes
 

Jaunākās receptes