Mežrožu augļu povidla

Mežrožu augļu povidla
Foto: retseptik.net

Sastāvdaļas

  • Mežrožu augļi
  • cukurs

Pagatavošana

  1. Labi nobriedušiem mežrožu augļiem atdala kātiņus un ziedkausu paliekas.
  2. Augļus noskalo, saliek emaljētā katlā, uzlej tik daudz ūdens, lai augļi būtu apsegti, un vāra, līdz tie kļūst pilnīgi mīksti.
  3. Tad tos izberž vispirms caur rupju sietu, lai atdalītu mizas un sēklas, bet pēc tam caur smalkāku sietu, lai atdalītu spilviņas.
  4. Iegūtajam biezenim pieber cukuru (500 g cukura uz 1 kg augļu) un vāra līdz vajadzīgajam biezumam.
  5. Povidlu karstu sapilda burkās.
 

,

eye Šī recepte skatīta: 830 reizes
 

Jaunākās receptes