Plūmju un ērkšķogu džems

Plūmju un ērkšķogu džems
Foto: womanandhome.com

Sastāvdaļas

  • 1 kg plūmju
  • 1 kg cukura
  • 0,1 l ūdens
  • 250 g ērkšķogu

Pagatavošana

  1. Plūmju džemam var izmantot visas plūmju šķirnes.
  2. Džemu gatavošanai ņem gatavas, bet vēl pacietas plūmes, tās nomazgā, augļiem sānos iegriež ar asu nazi un izņem kauliņus.
  3. Sagatavotas plūmes katliņā vāra mazā ūdens daudzumā (0,1 l), lai sākumā nepiedegtu, 10-15 minūtes.
  4. Kad plūmes sāk izjukt, pieliek paredzēto cukura devu un vāra, kamēr džems gatavs.
  5. Vārīšanas laikā nosmeļ radušās putas.
  6. Plūmes satur maz pektīnvielu (recējošo vielu), tāpēc, lai dabūtu biezāku galertveidīgu džemu, tam jāpievieno apmēram 25% negatavu ērkšķogu vai kādas citas ar pektīnvielām bagātas ogas vai sula.
  7. Ja plūmēm pievieno negatavas ērkšķogas, tad uz receptē minēto daudzumu jāņem 250 g ogu.
  8. Tās nomazgā, notīra un, ja ogas ir lielas, izņem sēklas un vāra kopā ar plūmēm.
  9. Plūmju un ērkšķogu džemu vāra apmēram 20-30 minūtes. Gatavu džemu pilda burkās un noslēdz.

Padoms
Vēlams džema virspusē uzlikt pergamenta ripiņu, kas samērcēta spirtā vai degvīnā, lai pasargātu to no pelējuma un rauga sēnēm.

 

,,

eye Šī recepte skatīta: 678 reizes
 

Jaunākās receptes