Šampinjoni marinādē

Šampinjoni marinādē
Foto: badmamagenny.com

Sastāvdaļas

  • 600 g šampinjonu
  • 1 glāze 9% etiķa
  • 2 glāzes ūdens
  • 3 lauru lapas
  • 6 melnie pipari
  • 2 krustnagliņas
  • 2 sīpoli
  • 2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote cukura

Pagatavošana

  1. Nepāraugušus šampinjonus notīra, nomazgā un liek verdošā sālsūdenī, kuram pievienots nedaudz etiķa (lai nepaliek tumši), vāra 10-15 minūtes un tad atdzesē aukstā ūdenī.
  2. Novārītus šampinjonus sakārto burkā, pa starpām ieliek noplaucētas sīpolu ripiņas.
  3. Ūdeni ar garšvielām vāra 5 minūtes, izkāš caur sietu, pievieno etiķi un vēlreiz uzvāra.
  4. Karstu marinādi uzlej sēnēm.
  5. Nākamajā dienā marinādi nolej, no jauna uzvāra un uzlej sēnēm.
  6. Trešajā dienā vēl atkārto to pašu.
  7. Tad burku noslēdz ar plastmasas vāciņu un uzglabā aukstā vietā.

Padoms
Šādus šampinjonus izmanto kā salātus vai arī kā komponentu pie citiem salātiem.

 

,,

eye Šī recepte skatīta: 1870 reizes
 

Jaunākās receptes