Šampinjoni pikantā mērcē

Šampinjoni pikantā mērcē
Foto: magiciloilo.com

Sastāvdaļas

  • 500 g šampinjonu
  • eļļa pēc vajadzības
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote pētersīļu zaļumu
  • 200 g tomātu

Pārliešanai:

  • 1 glāze tomātu mērces
  • mārrutki

Pagatavošana

  1. Šampinjonus vai citas baltas sēnes nomazgā, noslauka ar mitru drānu, sagriež sloksnītēs un katliņā apcep eļļā, pievieno sāli un piparus.
  2. Gatavus, sarkanus tomātus bez mizas (tomātiem var viegli noņemt mizu, ja tos uz mirkli ieliek verdošā ūdenī) sagriež šķēlēs.
  3. Dezinficētā burkā liek kārtām: sagatavotas sēnes, tomātu šķēles un zaļumus (sīki sagrieztus).
  4. Tad sagatavotu burku pārlej ar pikantu tomātu mērci, kurā ir sarīvēti mārrutki (pēc garšas).
  5. Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu un sterilizē: 0,5 litru burkas – 60 minūtes un litra burkas – 70 minūtes.
  6. Pēc sterilizēšanas burku aizvalcē un atdzesē kā parasti.
 

,,

eye Šī recepte skatīta: 1786 reizes
 

Jaunākās receptes