Sarkani tomāti sālsūdenī

Sarkani tomāti sālsūdenī
Foto: domavkusno.ru

Sastāvdaļas

  • 600 g tomātu

Pārliešanai:

  • 0,5 litri ūdens
  • 0,5 ēdamkarotes sāls
  • 0,3 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Izlasa vienādas gatavības pakāpes gludus, cietus, vienāda lieluma sarkanus tomātus.
  2. Tos nomazgā, nosusina un ar koka irbulīti iedur kātiņa vietā līdz augļa vidum, lai konservējot tos pasargātu no mizas plaisāšanas.
  3. Sagatavotos tomātus sakārto izkarsētā burkā un pārlej ar aukstu, dzidru sālsūdeni, kuru gatavo šādi:
  4. Uzvāra ūdeni, pieliek augstākā labuma galda sāli, cukuru, vēlreiz uzvāra.
  5. Dzidro sālsūdeni pārlej sagatavotai burkai, uzliek metāla vāciņus, pievalcē un pasterizē 80°C temperatūrā: 0,5 litru burkas – 8-10 minūtes, litra burkas – 15 minūtes, 2 litru burkas – 20-25 minūtes. Pēc tam burkas izceļ no katla, hermētiski noslēdz (aizvalcē), apgāž ar vāciņu uz leju, atstāj pusstundu.
  6. Tālāk vēlams burku strauji atdzesēt aukstā ūdenī līdz 20 °C temperatūrai.

Padoms
Nedrīkst tomātus pārkarsēt, tie var kļūt mīksti un var iesprēgāt miza. Tomāti tad zaudē skaisto, svaigo tomātu izskatu (burkas iekšējā saturā drīkst būt tikai 75 °C temperatūra).
Šādi tomāti ir ar patīkami svaigu tomātu izskatu un garšu.
Pirms lietošanas no tomātiem nolej sālsūdeni un lieto kā svaigus tomātus.

 

,,

eye Šī recepte skatīta: 4854 reizes
 

Jaunākās receptes