Svaigu kāpostu un dzērveņu salāti

Svaigu kāpostu un dzērveņu salāti
Foto: pink.ua

Sastāvdaļas

  • 800 g kāpostu
  • 200 g dzērveņu
  • 50 g burkānu
  • tējkarote ķimeņu

Marinādei:

  • 1 litrs ūdens
  • 40-50 g sāls
  • 50 g cukura
  • 4-6 ēdamkarotes 9% etiķa

Pagatavošana

  1. Kāpostgalviņai noņem ārējās lapas un sagriež ar nazi sīkās, garās strēmelītēs vai saēvelē ar kāpostu ēveli.
  2. Pārkaisa ar sāli un cukuru, izmaisa un ļauj atsuloties, tad nospiež sīvo sulu.
  3. Burkānus notīra, nomazgā un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
  4. Dzērvenes izlasa un noskalo ūdenī.
  5. Bļodā visus dārzeņus sajauc kopā ar dzērvenēm, ķimenēm un cieši sapilda burkās.
  6. Sagatavotu marinādi pārlej salātiem. Uzliek novārītus metāla vāciņus vai nomazgātus plastmasas vāciņus un liek pasterizēt 80-85 °C temperatūra: 0,5 litru burkas – 15 minūtes, litra burkas – 20 minūtes, 3 litru burkas – 25 – 30 minūtes.
  7. Pēc tam, kā parasti, noslēdz un atdzesē.
 

,,

eye Šī recepte skatīta: 1098 reizes
 

Jaunākās receptes