Tomāti galertā

Tomāti galertā
Foto: kakprosto.ru

Sastāvdaļas

  • Tomāti
  • sīpoli
  • etiķis
  • sāls
  • cukurs
  • želatīns

Pagatavošana

  1. Litra burkās ieliek pa lauru lapai, iepilda līdz burkas malām 1,5 cm biezās šķēlēs sagrieztus tomātus un pašā virsū uzliek 4-6 sīpolu ripiņas.
  2. Burkās sapildītos tomātus pārlej ar karstu uzlējumu.
  3. 1 litra uzlējuma pagatavošanai ņem 0,875 l ūdens, 0,125 l 8% etiķa, 30 g sāls un 50 g cukura, pievienojot arī pārtikas želatīnu.
  4. Želatīns vispirms jāizšķīdina ūdenī, kur tas uzbriest, un pēc tam jāpielej karstajam uzlējumam.
  5. Burkas pasterizē 80-85 °C temperatūrā: litra burkas – 20 minūtes, 2 litru burkas – 30 minūtes, 3 litru burkas – 40 minūtes.
  6. Ūdens līdz 80°C temperatūrai jāuzkarsē ne ātrāk kā 15 minūtēs.
 

,,

eye Šī recepte skatīta: 8393 reizes
 

Jaunākās receptes