Tomāti savā sulā

Tomāti savā sulā
Foto: zuminki.com

Sastāvdaļas

Ar šo devu var piepildīt apmēram vienu litra burku.

  • 600 g tomātu
  • 0,5 litri tomātu sulas
  • 1/2 ēdamkarotes sāls
  • 0,3 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Tomāti savā sulā ir viens no visvērtīgākajiem tomātu konservu veidiem.
  2. Vienāda lieluma sarkanus tomātus saliek marles maisiņā vai sietiņā un blanšē – iegremdē 1-2 minūtes verdošā ūdenī un tad pārliek aukstā ūdenī, lai atdziest.
  3. Šādiem plaucētiem tomātiem viegli noņem mizu un tos sakārto izkarsētā burkā, pārlej ar tomātu sulu, kurai pēc garšas pielikts sāls un cukurs.
  4. Var šo konservu gatavot, tomātiem mizu nenoņemot, sakārtojot burkā veselus tomātus ar mizu.
  5. Sagatavotai burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 10 minūtes, litra burkas – 15 minūtes, 3 litru burkas – 25-30 minūtes.
  6. Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē un apgrieztas uz vāciņa patur pusstundu, pēc tam pilnīgi atdzesē.

Padoms
Šiem tomātu konserviem ir divējāds lietošanas veids: tomātu sulu lieto dzeršanai, bet tomātus – salātu un citu ēdienu gatavošanai.

 

,,

eye Šī recepte skatīta: 5838 reizes
 

Jaunākās receptes