Zemeņu ievārījums

Zemeņu ievārījums
Foto: babyblog.ru

Sastāvdaļas

  • Zemenes
  • cukurs

Pagatavošana

  1. Zemeņu ievārījums ir ļoti garšīgs un barojošs produkts ar lielisku aromātu.
  2. Notīrītas ogas uzmanīgi mazgā zem lēnas dušas vai sietiņu ar ogām iemērc aukstā ūdenī.
  3. Vārīt var dažādi.

Pirmais paņēmiens.

  1. Ogām emaljētā vai alumīnija katlā vai bļodā pārlej karstu 70% sīrupu (1 litram sīrupa ņem 950 g cukura un 0,4 l ūdens; uz 1 kg ogu ņem 1,3 litrus sīrupa) un ļauj pastāvēt trīs stundas.
  2. Pēc tam liek ievārījumu uz plīts un karsē, līdz tas sāk lēni vārīties, un vāra 5 minūtes.
  3. Tad ievārījumu atstāj mierā 4 stundas un atkal 5 minūtes vāra.
  4. Pēc tam vēl ļauj stāvēt 4 stundas un vāra līdz gatavības pakāpei.
  5. Pēc atdzesēšanas salej sausās burkās un apsien vislabāk ar pergamenta papīru.
  6. Uz 1 kg ogu vajag 1,2 kg cukura.

Otrais paņēmiens.

  1. Iztīrītas un nomazgātas ogas dienu iepriekš apber ar smalko cukuru. Uz 1 kg ogu ņem 1,2 kg cukura (6 glāzes).
  2. Tādējādi līdz vārīšanai zemenes sacukurojas, daļa cukura izkūst.
  3. Vārīšanu sāk uzmanīgi.
  4. Lēni sildot, masu uzvāra un vāra 5 minūtes, tad uz 10 minūtēm noņem no uguns. Tā atkārto trīs reizes.
  5. Tad arī ievārījums parasti ir gatavs.
  6. Noņemt putas un maisīt ievārījumu vajag ļoti uzmanīgi, lai nesabojātu ogas.
 

,

eye Šī recepte skatīta: 3071 reizes
 

Jaunākās receptes