Zivs dārzeņu marinādē

Zivs dārzeņu marinādē

Sastāvdaļas

  • zivs fileja – 400 g
  • milti
  •  augu eļļa – apmēram 0,5 glāzes
  • burkāni – 3 gab.
  • sīpoli – 3 gab.
  • tomātu pasta – 3-5 ēdamkarotes
  • ūdens – 1 glāze
  • sāls
  • cukurs
  • etiķis
  • garšvielas (lauru lapas, smaržīgie pipari, krustnagliņas)

Pagatavošana

  1. Sagriež zivs fileju mazos gabaliņos, pievieno sāli un piparus pēc garšas, apviļā miltos un cep augu eļļā, līdz gatava.
  2. Atdzesē un pārlej ar dārzeņu marinādi.
    Marināde:
  3. Noskalo un notīra dārzeņus.
  4. Burkānus un sīpolus sagriež šķēlēs vai strēmelēs (var rīvēt), ieliek katliņā vai pannā ar karstu eļļu un cep, līdz gatavi.
  5. Tad pievieno tomātu pastu, pieliek garšvielas – lauru lapas, piparus, krustnagliņas -, uzliek vāku un laiku pa laikam apmaisot, vāra uz lēnas uguns 15-20 minūtes.
  6. Tad katlā ielej nedaudz etiķa, glāzi zivju buljona vai ūdeni. Uzvāra marinādi, pievieno cukuru, sāli un atdzesē.
  7. Pārlej marinādi zivīm, ievieto ledusskapī un ļauj nostāvēties vairākas stundas (vismaz 3-4 stundas).
    Ar šādu marinādi labi garšo jebkura zivs.
 

,,

eye Šī recepte skatīta: 1658 reizes
 

Jaunākās receptes